Valikko

Partioviikko 2013: 100 % partiolainen

22.4.2013

Partioviikkoa vietetään 20.–28.4.2013. Se on vuosittainen tapahtumaviikko, jolloin partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän kaikelle kansalle. Partioviikolla esitellään partiotoimintaa, pidetään partiolaisten omia juhlia ja järjestetään partioparaateja eri puolilla Suomea. Usein partioasua sekä -huivia saa pitää koulussa tai työpaikalla.

Partioviikon teema tänä vuonna on 100 % partiolainen, jolla halutaan kertoa, että partiolaisia on nakkikioskin kassana, TV1:n kuuluttajana, pörssiyhtiön hallituksessa, vegaanikokkina, Tavastian lavalla – joka paikassa ja kaikenlaisia ihmisiä.

Myös partiolaisten kansallinen kirkkopyhä sijoittuu partioviikolle, ja se on yleensä Yrjönpäivää lähinnä olevana sunnuntaina. Kansallisen kirkkopyhän päätapahtuma järjestetään vuorovuosin eri partiopiirien alueella, ja tänä vuonna se on Kymenlaakson partiopiirissä 21.4.

Partiolla ja kirkolla vahvaa yhteistyötä

Partion ja kirkon ajatuksissa hyvästä elämästä on paljon yhtäläisyyksiä, mutta ensisijaisesti partio ei ole hengellistä toimintaa, vaan jokainen saa toteuttaa omaa uskoaan. Yhteistyö lippukuntien ja seurakuntien välillä on kuitenkin tiivistä, sillä usein seurakunnat tarjoavat lippukunnille tiloja ja tukevat toimintaa taloudellisesti.

Lisäksi monissa seurakunnissa partiotoiminta on osa nuorisotyötä, ja sudenpentujen partiolupaus annetaan kirkossa. Partiolaisten retket, leirit ja vaellukset luonnossa ovat monelle hiljentymistä pienenä ihmisenä suuren maailman äärellä.