Valikko

Piispa Jolkkonen: Koulurauha rakentuu yhteistyöllä

14.8.2013

Piispa Jari Jolkkonen julisti koulurauhan Kuopiossa. Snellmanin koulussa 15.8.2013 pitämässään puheessa Jolkkonen kannusti opettajia pitämään rohkeasti yhteyttä vanhempiin kaikenlaisissa oppilasta koskevissa asioissa. Jolkkonen muistutti myös oppilaita, että jokainen voi vaikuttaa yhteiseen viihtyvyyteen olemalla hyvä toisille.

Jolkkonen kantoi puheessaan huolta nyky-yhteiskunnassa vahvistuvaan ilmiöön, jossa vanhemmat esittävät yksilöllisiä ja kohtuuttomiakin vaatimuksia opettajille.

”Vanhempina emme voi ulkoistaa kasvatustehtävää opettajille, sillä kyse on meidän lapsistamme. Mutta emme voi myöskään pitää opettajia omien yksilöllisten kasvatusmieltymystemme käskyläisinä. Se on torjuttava ja kitkettävä yhdessä. Opettajien pompottelu ei ole kypsää vanhemmuutta”, piispa Jolkkonen totesi.

”Elämää keskinäisessä sovinnossa, luottamuksessa ja ilossa halutaan vahvistaa myös silloin, kun julistetaan koulurauha. Näkymme ja unelmamme on yhteinen: se, että kaikki viihtyisivät koulussa, että kaikilla olisi koulussa turvallista ja hyvä olla.”

”Työrauha ja oppimisen ilo kuuluvat yhteen. Hyvä tahto ja keskinäinen luottamus ovat avainasioita kodin ja koulun yhteistyössä”, Jolkkonen kiteytti.