Valikko

Isospankki aukeaa 16.11.

15.11.2013

Isospankki aukeaa Isoset ry:n vuosikokouksessa Maata Näkyvissä -festareilla lauantaina 16.11.2013.

Isoset ry ja kirkkohallitus toteuttavat pankin yhteistyössä, ja se löytyy osoitteesta isosten.net.

Isospankin avulla tarjonta ja kysyntä saadaan kohtaamaan, sillä joissakin seurakunnissa isosista on pula, ja toisissa seurakunnissa taas isosia on enemmän kuin sillä hetkellä tarvitaan.

Idea isospankista syntyi nuorten omasta aloitteesta Kirkko 2020 -seminaarissa viime vuoden keväällä. Idea eteni kirkolliskokoukseen, jossa se hyväksyttiin.

”Isospankki on hyvä esimerkki siitä, kuinka nuorten ääni kuuluu ja osaaminen näkyy. Aina asioiden toteuttamiseksi ei tarvita pitkää kaavaa, vaan aktiivista toimijuutta”, Pekka Tukeva kirkkohallituksen kasvatus ja perheasiat -yksiköstä toteaa.

Isospankin verkkototeutuksen on tehnyt Isoset ry:n puheenjohtaja Jussi Tiira. Tavoitteena on, että isospankkia voidaan käyttää isosvaihtoon jo ensi kesän ripareilla.

Isostoiminta on vakiintunut ja suosittu toiminta seurakunnissa. Isospankilla halutaan tukea nuoriso- ja rippikoulutyötä ja vahvistaa seurakuntien yhteistyötä. Rippikoulun jälkeisessä toiminnassa on mukana yli 20 000 nuorta. Isosena toimii vuosittain 16 000–17 000 nuorta.