Valikko

Basso menee kirkkoon - kirkko menee Bassoon

9.12.2013

Kirkko ja Basso aloittavat yhteistyön. Yhteinen tavoite vuonna 2014 on tarjota vaihtoehtona uusia raikkaita näkökulmia elämän suuriin kysymyksiin, jotka askarruttavat 19-35 -vuotiaita kaupunkilaisia. Käytännössä yhteistyö näkyy ja kuuluu radiossa, verkossa ja tapahtumissa vuoden 2014 aikana.

Basson juontajat tehtailevat etäradiolähetyksiä ja radioreportaaseja häistä, leipäjonosta tai kirkontornista. Pappi vierailee radion iltapäiväohjelmassa Pyhät Bassoksi -ohjelmaosiossa kertomassa kirkollisten juhjapyhien perimmäisistä tarkoituksista. Lisäksi lapsiperheille tehty Pienelle parasta -konsepti kuuluu pehmeinä arvoina joka lauantaiaamuisessa radio-ohjelmassa nimeltä Ipanapa

”Pyhät Bassoksi” -ohjelmaosio tuo taajuuksille radiopappi Hanna Paavilaisen, joka on monelle tuttu myös ”Selviytyjät Suomi” -ohjelmasta. Hannan kanssa jutellessa selviää, kuka oli Lucia ja mikä on joulun kaikkein haastavin viesti. Hanna vastaa myös kuuntelijoiden kysymyksiin. Lapsiperheiden kokemusasiantuntijana on mukana kolmen lapsen koti-isä, pastori Antti Siukonen, joka on valittu marraskuussa vuoden isäksi", kertoo Kirkon tiedotuskeskuksen ohjelmapäällikkö Kimmo Saares.

"Sekä kirkko että Basso omilta osiltaan herättävät tunteita, ajatuksia ja keskustelua. Ja hyvä niin, sillä molempien tehtävä onkin tuoda impulsseja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Basso on jatkossakin sitoutumaton ja riippumaton, mitä tulee politiikkaan, tieteeseen, talouteen, uskontoon, elämänkatsomukseen, taiteeseen, kulttuuriin ja yhteiskuntapohdintaan, mutta lyöttäydymme mielellään oivaltavasti ajattelevien tahojen kanssa - kuten tässä tapauksessa kirkon", sanoo Basson toimitusjohtaja Jan Zapasnik

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhteistyötä koordinoi Kirkon tiedotuskeskus. Basso on suomalainen, monialustainen mediatalo.