Valikko

Ay-pomo Sture Fjäder jyrähtää kirkon puolesta ja valjastaa Akavan seurakuntavaalien kampanjointiin

16.7.2014

Työmarkkinakeskusjärjestö Akava lähtee voimallisesti mukaan syksyn 2014 seurakuntavaalien kampanjointiin. Akava kannustaa liittojensa jäseniä paitsi ryhtymään ehdokkaiksi, myös äänestämään seurakuntavaaleissa.

Taustalla Akavan aktivoitumiseen on se, että järjestön puheenjohtajalle Sture Fjäderille kirkon tekemä hyvä työ on sydämen asia. Erityisesti Fjäder liputtaa kirkon nuoriso- ja diakoniatyön puolesta. Viime keväänä puheenjohtajaa alkoi kismittää, etteivät nämä kirkon työalat saa riittävästi näkyvyyttä. Fjäderin mielessä kypsyi ajatus siitä, että hän haluaa valjastaa Akavan mukaan seurakuntavaalien kampanjointiin.

"Minua rupesi risomaan se, että kirkko tekee niin paljon hyvää työtä, joka jää julkisuudelta piiloon. Etenkin nuorisotyö on jäänyt varjoon, ja ihmiset pitävät sitä itsestäänselvyytenä", Fjäder sanoo.

"Kirkko on paljon muutakin kuin oppiriitoja. Nyt riittää, kirkon hyvä työ pitää saada esille", ay-johtaja puuskahtaa.

Fjäderin ydinviesti mahdollisille ehdokkaille ja äänestäjille kuuluu: "Jos haluat vaikuttaa siihen, että nuorisotyö ja diakoniatyö säilyvät juuri sinun asuinalueellasi, mene mukaan vaikuttamaan."

Korkeasti koulutettujen työnmarkkinakeskusjärjestöön kuuluu 35 liittoa, joissa on yli puoli miljoonaa jäsentä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Akava lähtee näin voimallisesti tukemaan kirkkoa seurakuntavaaleissa.

Luuletteko, että tämä kirvoittaa liittojen jäseniltä myös soraääniä?

"En usko. Käsitykseni mukaan valtaosa jäsenistämme kuuluu kirkkoon", Fjäder sanoo.

Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää Akavan lähtöä mukaan seurakuntavaalien kampanjointiin erittäin tervetulleena.

"Todella mainio asia. Luulen, että tämä rohkaisee tavallisia kristittyjä lähtemään mukaan vaaleihin. On hyvä, että erilaiset yhteiskunnalliset toimijat näkevät seurakuntavaalien merkityksen ja toimivat reippaasti sen puolesta, että kirkko voi olla kansankirkko", Mäkinen sanoo.

Neljän vuoden välein pidettävissä seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt seurakuntaneuvostoihin ja kirkkovaltuustoihin. Ehdokasasettelu päättyy 15.9., ennakkoäänestys on 27.-31.10. ja varsinainen vaalipäivä 9.11.2014.