Valikko

Akava: Odottelu, syyttely ja sättiminen vievät Suomea pahempaan suuntaan

21.8.2015

Akavan hallitus patistaa maan hallitusta ja työmarkkinajärjestöjä edistämään nopeasti hyvässä yhteistyössä työntekijöitä sekä työnantajia hyödyttäviä työelämä- ja työaikajoustoja, irtisanottavien muutosturvaa sekä uudistamaan yt-lakia ja työttömyysturvaa. Perjantaiaamuna kokoontunut Akavan hallitus muistuttaa, että kaikkien yhteinen ja tärkein tehtävä on vähentää työttömien määrää.

– Odottelu, syyttely ja sättiminen vievät Suomen tilannetta vain entistä pahempaan suuntaan. Me emme saa unohtaa sitä tosiasiaa, että jokainen uusi työtön tarkoittaa aina yhtä uutta inhimillistä ja yhteiskunnallista tragediaa, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

 

Akava edellyttää, että nopeiden rakenteellisten muutosten lisäksi maan hallitus lisää panostuksia tutkimus- ja kehitystyöhön sekä koulutukseen ja osaamiseen.

 

– Hallituksella on oltava kirkas visio siitä, että Suomi menestyy jatkossakin koulutuksella ja osaamisella sekä korkean jalostusasteen työllä. Ilman panostuksia osaamiseen saamme olla jatkuvasti tekemässä uusia yhteiskuntasopimuksia.

 

Myös suomalaisten yritysten on terästäydyttävä, Akava kehottaa.

 

– Työnantajien on sitouduttava työntekijöihinsä sekä heidän osaamisensa ylläpitoon. Tarvitsemme koulutettuja, fiksuja, kunnianhimoisia johtajia ja kasvuhaluisia yrityksiä, joita ajaa enemmän menestymisen palo kuin kiinnostus kohtuuttomiin palkkoihin ja palkkioihin. Tällaisessa toimintaympäristössä koko työyhteisöä innostaa halu työskennellä yrityksen menestyksen hyväksi, Fjäder toteaa.