Valikko

KNT kohottaa järjestövalmiutta

6.2.2018

Sopimusneuvotteluja on viime viikkoina käyty laajasti sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Julkisen sektorin sopimukset (kirkko, kunta, valtio) sekä yliopistojen sopimukset ovat päättyneet 31.1.2018. Neuvottelutulokseen uudesta sopimuksesta ei kuitenkaan ole päästy millään näistä sopimusaloista. Työnantajapuolen ja työntekijäpuolen näkemykset palkankorotusten tasosta sekä esimerkiksi kirkon sektorilla palkkausjärjestelmän uudistamisesta ovat kaukana toisistaan. Kirkon sektorille seuraava neuvottelu on sovittu keskiviikoksi 7.2.2018. Valmius aloittaa neuvottelut uudestaan aikaisemminkin on olemassa.

Tällä hetkellä julkisella sektorilla ei ole voimassa olevia virka- ja työehtosopimuksia. Työtaistelut estävä työrauhavelvollisuus on päättynyt.

Sopimukseton tila tarkoittaa myös sitä, että uusia paikallisia sopimuksia ei ole mahdollista tehdä, koska ei ole yleistä sopimusta, josta paikallisella sopimuksella poikettaisiin.

 

Päättyneiden sopimusten määräyksiä sovelletaan voimassa oleviin virka- ja työsuhteisiin edelleen virka- ja työehtosopimusten jälkivaikutuksen perusteella.

Jälkivaikutus koskee myös paikallisia sopimuksia (=toimitaan vanhan sopimuksen mukaan).

 

JUKO:ssa ja sen jäsenjärjestöissä valmistaudutaan järjestöllisiin painostustoimiin. 2.2.2018 Kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat KNT ry:n hallitus piti kokouksen, jossa se päätti,

että liitto on mukana kirkon sektorille suunnitelluissa painostustoimissa. Lisäksi KNT on mukana muissa julkiselle sektorille suunnitelluissa painostustoimissa.

Liitto ottaa yhteyttä niihin jäseniin, joita mahdolliset työtaistelutoimet koskevat ja joiden velvoite on niihin osallistua.

 

Lisätietoja Arja Lusa p 044-5958562, arja.lusa@knt.fi, Ilkka Kalliokoski p 040-5471888, puheenjohtaja@knt.fi