Valikko

JUKON TYÖTAISTELUTOIMET LAAJENEVAT – KOSKEE MYÖS KNT:N TYÖSOPIMUSSUHTEISIA JÄSENIÄ

5.3.2018

JUKO:n hallitus päätti, että 7.3. klo 7 alkaen astuu voimaan ylityö- ja vuoronvaihtokielto työsopimussuhteessa työskentelevillä kaikilla kunnan, valtion, kirkon ja yliopiston työpaikoilla. Päätös koskee myös KNT:n jäseniä. Se EI koske virkasuhteessa työskenteleviä.

JUKO:n yliopistosektorin neuvottelut ovat siirtyneet valtakunnansovittelijalle. Sovittelija Janne Metsämäen 26.2. antaman esityksen olivat kaikki työntekijäjärjestöt valmiita hyväksymään, mutta yliopistosektorin työantajajärjestö Sivista hylkäsi sen. Tämän vuoksi 28.2. toteutettiin työnseisaus Helsingin yliopistolla. Neuvottelut valtakunnansovittelijan toimistolla osapuolten kesken jatkuvat. 
 
Painostustoimia jatketaan suunnitelman mukaisesti niin, että 7.3 ja 14.3. lakko laajenee useisiin muihin yliopistoihin ellei sopuun päästä sitä ennen. JUKOn hallitus päätti 2.3. kokouksessa, että se ei edelleenkään vahvista syntyneitä neuvottelutuloksia. KNT:n jäsenet osoittavat solidaarisuutta yliopiston henkilökuntaa kohtaan ja hyväksyvät sen jatkamalla työntekoa vanhan KirVESTES ehdoin.