Valikko

Kirkon puhelin- ja verkkoauttajat ovat kuulolla myös jouluna

20.12.2012

Evankelis-luterilaisten seurakuntien ylläpitämä Palveleva puhelin toimii myös joulun aikaan. Puhelin päivystää niin arkena kuin pyhäpäivinäkin. Päivystysajat ovat koko Suomessa su–to kello 18–01, pe ja la 18–03. Suomenkielisen Palvelevan puhelimen numero on 01019 0071. Ruotsinkielinen päivystys on joka ilta kello 20–24 numerossa 01019 0072. Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa lankapuhelimesta paikallispuhelumaksun verran. Kun soittaa matkapuhelimella, soitto maksaa normaalin matkapuhelinmaksun verran operaattorin hinnoittelun mukaisesti.

Apua yksinäisyyteen

Palveleva puhelimeen voi soittaa kuka tahansa nimettömänä, kun kaipaa kuuntelijaa ja keskustelukumppania. Palvelevan puhelimen päivystäjä on lähimmäinen, joka pyrkii auttamaan soittajaa olemalla läsnä ja kuuntelemalla. Päivystäjät ovat tehtävään koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Puheluissa usein esille tulleita aiheita ovat yksinäisyys, hengelliset kysymykset, terveyden ongelmat sekä ihmissuhdekysymykset.

Palveleva puhelin on toiminut jo liki 50 vuoden ajan, vuodesta 1964 lähtien. Vuoden 2011 aikana Palvelevassa puhelimessa käytiin kaikkiaan yli 51 000 keskustelua. Soittajista miehiä ja naisia on lähes yhtä paljon.

Keskusteluapua myös verkosta

Palvelevan puhelimen rinnakkaispalvelu Palveleva netti toimii keskeytyksettä joulun aikanakin osoitteessa www.verkkoauttaminen.fi. Viesteissä voi kertoa luottamuksellisesti ja nimettömästi mieltä painavista asioista. Viesteihin vastaavat koulutetut vapaaehtoiset sekä kirkon työntekijät. Viestiin vastataan parin päivän kuluessa. Palvelevan netin käyttö on maksutonta.

Facebookissa Kirkko Suomessa –chat päivystää jouluina 24.-26.12. kello 16-20. Kirkko Kuulolla päivystää Suomi24:ssä.