Valikko

Rippikoululaiset saavat tietoa seurakuntavaaleista ja vaikutusmahdollisuuksista

21.5.2013

Vuoden 2013 rippikoululaiset saavat äänestää jo seuraavissa seurakuntavaaleissa, jotka käydään marraskuussa 2014. Työkaluiksi alkavan kesän rippileireille on tuotettu kolme videota, jotka antavat leiriläisille informaatiota tulevasta äänioikeudestaan ja vaikutusmahdollisuuksistaan kirkossa.

”On tärkeää, että nuoret tietävät saavansa vaikuttaa. He päättävät siitä, millainen kirkko tulevaisuudessa on. Samalla on hyvä muistuttaa isosia, että 18-vuotiaina heillä on mahdollisuus asettua ehdolle seurakuntavaaleissa”, seurakuntavaalien projektipäällikkö Mari Leppänen sanoo.

Videot on suunnattu leirivetäjien ja rippikoululaisten yhteiseksi työkaluksi ja keskustelujen avaajiksi.

Nuoret mukaan suunnittelemaan kirkon tulevaisuutta

Rippikoululaiset kutsutaan samalla mukaan luomaan tulevaisuuden kirkkoa.

”Kirkon tulevaisuus on yhteinen, ja siksi myös sen rakentamisen tulee olla yhteistä. Kutsumme ihmisiä unelmoimaan tulevaisuuden kirkosta ilman rajoja. Erityisesti nuorille annetaan mahdollisuus vaikuttaa”, viestintäsuunnittelija Meri-Anna Hintsala toteaa.

Rippikouluväki haastetaan kilpailuun Facebookissa. Kilpailuun voi osallistua jakamalla kirkon tulevaisuutta kuvaava kuva, video, äänite tai teksti Kirkko Suomessa -sivun Tulevaisuus-alasivulla.

Facebook-kävijöiden tuottamasta materiaalista ideoidaan, miltä kirkko tulevaisuudessa näyttää, keitä siellä on, ja mitä siellä tehdään. Eniten tykätyt ehdotukset palkitaan. Saatua materiaalia käytetään kirkon tulevaisuusselonteossa syksyllä 2013.