Valikko

SAK, STTK ja Akava tiedottavat Kesätyöntekijä – ota vuorolistasta valokuva

24.6.2013

Kesätyöntekijän kannattaa olla tarkkana työvuoroistaan. SAK:n, STTK:n ja Akavan Kesäduunari-infoon on myös tänä kesänä otettu yhteyttä tilanteissa, joissa työvuoroja on peruttu huonon sään vuoksi.

Yleisintä työvuorojen peruuttaminen on kahviloissa, terasseilla ja torimyynnissä.

Kesäduunarineuvoja Anna-Sofia Kivi muistuttaa, että työvuorolista tulee laatia vähintään viikko etukäteen ja että sovituista vuoroista on maksettava palkka. 

– Sään ja asiakasmäärien vaihtelu kuuluu kesään. Työnantajan ei pidä siirtää riskiä nuorten kannettavaksi. Dokumentoimalla vuorolistan vaikkapa kännykkäkameralla jää todiste siitä, mitä on sovittu. Jos vuoro perutaan viime tipassa tai töistä lähetetään kotiin etuajassa, työntekijällä on oikeus saada palkka sovitusta vuorosta.

Kivi painottaa, että jos vuoro peruuntuu ilman hyväksyttävää syytä, menetettyä palkkaa kannattaa aina tiedustella kirjallisesti.

Toukokuun alussa avatulla Kesäduunari-infolla on ollut kysyntää: palvelu on vastannut jo yli 200 yhteydenottoon. Nuorten lisäksi infosta pyytävät neuvoja vanhemmat ja työnantajat. Neuvoja vastaa maanantaista perjantaihin kello 9–15 numerossa 0800 179 279 ja osoitteessa www.kesaduunari.fi. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa myös nimettömänä.

 

Facebookissa keskustelua käydään osoitteessa www.facebook.com/kesaduunari. Kesäduunari-infon logo on ladattavissa osoitteesta www.kesaduunari.fi.