Valikko

John Vikström -liikuttajapalkinto Pertti Alajalle

7.4.2014

Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan palkitsemisperusteluissa huomioitiin erityisesti Alajan kehittämä, kirkon arvomaailmaan sopiva jalkapallon Vihreä kortti -malli. Lisäksi kiiteltiin Alajan myönteistä suhtautumista kirkon tekemään työhön liikunnan ja urheilun parissa.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alajalle on myönnetty vuoden 2013 John Vikström -liikuttajapalkinto. Emeritusarkkipiispa John Vikström luovutti palkinnon Tampereen urheiluakatemian tilaisuudessa Varalan Urheiluopistolla maanantaina 7.4.2014.

”Kirkon tekemä kasvatustyö on laajamittaista ja laadukasta. Kirkon vuosittain lapsi- ja nuorisotyölle kohdistama 300 miljoonaa euroa on jätti-investointi lasten ja nuorten parhaaksi. Uskon ja toivon, että kirkko tulevaisuudessakin panostaa lapsi- ja nuorisotyöhön”, Alaja sanoi kiitospuheessaan.

”Vihreä Kortti -toimintamalli toimii symbolina, mutta myös konkreettisena mallina työskentelyssä suvaitsevaisuuden sekä myönteisen ja reilun asenteen puolesta. Vihreä Kortti on ollut kutsu jokaiselle tulla mukaan jalkapallon pariin. Voin myös hyvillä mielin liittyä Kirkon kymmeneen teesiin liikunnasta ja urheilusta”, Alaja totesi.

”Koen, että tämä palkinto kuuluu koko suomalaiselle jalkapalloseuraperheelle, jonka edustaja nyt saan olla”, Alaja kiitteli.

John Vikström -liikuttajapalkinto myönnetään vuosittain yksittäiselle henkilölle tai yhteisölle merkittävästä työstä kirkon ja urheilun yhteistyön kehittämiseksi. Jatkossa kirkkohallituksen täysistunto päättää palkinnon saajasta. Esityksen täysistunnolle tekee Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunta.

Ensimmäinen John Vikströmin nimeä kantava palkinto jaettiin vuonna 2012 seurakuntien SM-jalkapalloturnauksen järjestäjille.