Valikko

Partioviikolla partiolaiset näkyvät myös kirkoissa

23.4.2014

Partiolaisten kirkkopyhän päätapahtuma on tänä vuonna Hämeen partiopiirin vastuulla. Tapahtuman toteuttavat Akaan alueen lippukunnat yhdessä Akaan seurakunnan kanssa.

 Sunnuntaina 27.4. vietetään partiolaisten kirkkopyhää. Kirkkopyhä on osa jokavuotistapartioviikkoa.

Päätapahtuman lisäksi useat piirit ja lippukunnat järjestävät partioviikolla kirkkohetken yhdessä seurakuntien kanssa. Esimerkiksi Pääkaupunkiseudun partiolaisten iltakirkko pidetään Kampin kappelissa keskiviikkona 23.4. klo 18. Tilaisuus on osa Narinkkatorilla toimivan PopUp-partiokolonoheisohjelmaa.

Partiolaiset etsivät seurakuntavaaliehdokkaita

Partiolaiset ovat mukana kampanjoimassa syksyllä järjestettävissä seurakuntavaaleissa. Yhdessä parempi kirkko -kampanjan päätavoitteena on aktivoida nuoria partiolaisia vaikuttamaan äänestämällä ja asettumaan ehdolle.

Toisena tavoitteena on saada luottamushenkilöiksi seurakuntalaisia, jotka tunnistavat nuoriso- ja partiotyön tärkeyden. Tärkeää on myös, että luottamushenkilöt huomioivat lasten ja nuorten edun sekä vaikutusmahdollisuudet seurakunnassa.

”Partio on iso osa seurakuntien nuorisotyötä ja monen nuoren ainoa kosketuspinta seurakuntaan”, muistuttaa vaaliprojektista vastaava Anni Ylinen. ”Toivomme, että seurakunnat muistavat partiotyön tärkeyden myös taloudellisesti vaikeina aikoina.”

--

Partiolaisten kirkkopyhän päätapahtuma Toijalassa 27.4.
Partiolaisten kulkue lähtee Toijalan rautatieaseman edestä kello 13.30 ja kulkee keskustan halki Akaan kirkkoon, jossa jumalanpalvelus alkaa kello 14.00.

Jumalanpalveluksen jälkeen partiolaiset hajaantuvat tapahtumarasteille kirkon ympärille ja Toijalan torille. Seurakuntatalon alasalissa kirkkoa vastapäätä on kahvitilaisuus, jossa keskustellaan muun muassa partion seurakuntavaalikampanjasta.