Valikko

Kulmala, Härö ja Franzen saavat Kirkon mediasäätiön tuotantotukea

20.12.2012

Marko Kulmalan tuottama kahdeksanosainen dokumenttisarja Koulu kuntoon sai Kirkon mediasäätiön syksyn 2012 tuenjaon suurimman tuen, 40 000 euroa. Kirkon mediasäätiö myönsi tukea kaikkiaan 13:lle eri ohjelmahankkeelle yhteensä 234 000 euroa.

Kulmalan sarjassa pyritään vaikuttamaan lasten ja nuorten kasvuympäristöön ja arjen turvallisuuteen. Lähtökohtana on Helsingin Jakomäen koulussa toteutettu niin sanottu Jakomäen malli, jossa kouluympäristöä laitettiin kuntoon talkoilla. Koulun järjestystä ja toimintaa parannettiin yhteistyöllä, jonka vaikutukset ovat heijastuneet koko ympäristöön. Sarjassa seurataan mallin toteuttamista ja sen onnistumista kahdessa muussa koulussa.

Ohjaaja Monica Vikström-Jokelan lastensarja Tommys Supersoffa sai tuotantotukea 35 000 euroa. Lapsille suunnatussa 24-osaisessa draamakomediasarjassa käsitellään lasten vahvaa sitoutumista perheenjäseniinsä ja pyrkimystä pitää perhe koossa.  Niin ikään lastenelokuvalle Onneli ja Anneli myönnettiin tuotantotukea 25 000 euroa.  Elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen lastenromaaneihin. Elokuvan ohjaa Saara Cantell.

Klaus Härön käsikirjoittamalle ja ohjaamalle elokuvalle Dagmamman myönnettiin 30 000 euron tuotantotuki. Elokuva on kertomus avioliitosta ja perheestä sekä siitä, miksi yhteinen elämä muuttui kaukaiseksi haaveksi.

Peter Franzenin omaan romaaniin ja ohjaukseen perustuva elokuva Tumman veden päällä sai 25 000 euroa. Elokuva kertoo pienen pojan kasvutarinan ja siitä, kuinka lapsuuden idylli särkyy.

Tänä syksynä Mediasäätiön tukea haettiin kaikkiaan 58 ohjelmahankkeeseen. Hakemusten yhteisarvo oli runsas miljoona euroa.

Kirkon mediasäätiö tukee uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleviä ohjelmia. Tähän mennessä se on jakanut ohjelmatukea yhteensä noin 2,5 miljoonaa euroa. Säätiö jakaa ohjelmatukea kaksi kertaa vuodessa.