Valikko

VALTUUSTOVAALIT /

Lauri Koivisto

Lauri Koivisto

Monipuolisuutta ja kokemusta vaikuttamistyöstä 

Olen Lauri Koivisto, 32. Pääkoulutukseltani olen sosionomi (AMK) + kirkon nuorisotyönohjaaja. Tämän lisäksi monia muita lyhyempiä kursseja ja koulutuksia. 

Valtaosan työurastani olen tehnyt eri seurakuntien nuorisotyössä. Pitkäaikaisimmat työseurakuntani löytyvät Helsingistä ja Porista. Lisäksi olen työskennellyt Turussa ja Espoossa. Seurakuntatyössä tykkään kovasti esimerkiksi leiri- ja retkitoiminnasta. Viimeisten parin vuoden aikana olen laajentanut työkokemuksia tehden ohjaajakeikkaa Helsingin kaupungin lastenkotiin. Korona-aikana olen myös opiskellut media-alaa ja tehnyt toimittajakeikkaa Ylelle. Seurakunnan nuorisotyönohjaajan työidentiteettini on hyvin vahva edelleen, vaikka viime aikoina en olekaan suoraan töitä seurakunnassa tehnyt.

Minulta löytyy monenlaista vaikuttajakokemusta. Meidän ammattiliitossamme olen toiminut eri tehtävissä noin kymmenen vuotta. Aluksi toimin opiskelijajaoksessa, sen jälkeen olin mukana hallituksen työskentelyssä ja nyt viimeksi vaikutin valtuustossa.

Minulle tärkeintä kaikessa vaikuttajatoiminnassa on kaksi asiaa. Ne ovat kuunteleminen ja yhteistyö. Näen, että on todella oleellista kuulla laajasti ja monipuolisesti kentän ääntä. Tämän lisäksi päätöksiä tehdään yhdessä, jokaisella on omia vahvuuksia, ne tulee ottaa mahdollisimman hyvin yhteiseen käyttöön.

Vapaa-ajalla teen esimerkiksi pitkiä kävelylenkkejä ja käyn ryhmäliikuntatunneilla. Lisäksi tykkään kuluttaa kulttuuria monipuolisesti. Olen myös pitkäaikainen Saapas-vapaaehtoinen.