Valikko

VALTUUSTOVAALIT /

Mikko Saari

Mikko Saari

Monipuolinen kenttä takana ja edessä

Tervehdys, olen Mikko Saari, 53.

Valmistumiseni (1993) jälkeen vaikutin monta vuotta HNMKY:n nuorisotyössä, jolloin arvopohjainen järjestötoiminta ja siinä vaikuttaminen tuli itselleni tutuksi. Tunsin kuitenkin voimakasta kirkollista kutsumusta, joten millenniumin jälkeen koittivat työt Töölön seurakunnan nuorisotyönohjaajana. Siellä vaikutin 21 vuotta. Nyt on kulunut muutama kuukausi siirtymisestäni Kallion seurakuntaan. Ehkäpä tänne jäädään, hyvältä ainakin preesens tuntuu. 

Olen työssäni noudattanut vahvasti avoimien ovien periaatetta, johon sain kutsumuksen opiskeluaikana yökahvilatyössä sekä HNMKY:n nuorisotalon ohjaajana toimiessa. Työuraani on siivittänyt vahvasti toiminta jumalanpalveluselämässä. Pop- ja Metallimessuja olen ollut suunnittelemassa ja tekemässä toistasataa. 

Olen niin ikään tehnyt aina kirjoittavan ja kuvaavan toimittajan työtä. Mm. päätoimittanut gospel-lehti Music Missionia ja tehnyt juttuja lukuisiin printti- ja verkkomedioihin. Tämä perinne jatkuu edelleen liittomme jäsenlehti DINO:n toimituskunnan jäsenenä ja vakiokolumnistina toimiessa. 

Pitkästä ja monipuolisesta tiestä kirkollisella kentällä riittää evästä näkemyksiin liittokentällä. Tykkään olla se aktiivinen kuuntelija ja eri mielipiteiden puntaroija, jolta löytyy äänenpainoa sanoa sanottavansa. Yksioikoiset agendat ovat harvoin hedelmällisiä. Olen ihmisen, työntekijän puolella ymmärtäen työnantaja-osapuolen realiteetit. 

Kutsumus ei kuitenkaan kuittaa kaikkea. Pitkällä tähtäimellä kirkon nolo palkkakuoppa on saatava täytettyä. Se on vaikea tavoite, muttei mahdoton. Samalla kannan huolta kirkolliskulttuurin yhä jatkuvasta eriarvoisuudesta ja eri ihmisryhmien syrjinnästä, sekä jähmeän hitaasta ja kömpelöstä hallinnosta. 

Tsemppiä ja siunausta jokaiselle arjessa ja pyhässä. Vaaleissa voit vaikuttaa!